Haber Yazıları


12

 BAŞKAN MEÇİKOĞLU'NDAN İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY'U ANMA MESAJI
Bucak Ticaret Ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Yalçın Meçikoğlu, İstiklal Marşı'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nce Türk Milletinin duygularını yansıtan Milli Marş olarak kabul edilişinin 98.nci Yıldönümü ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'u Anma günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Başkan Meçikoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi, "Vatan ve millet sevgimizin, bağımsızlık ve hürriyetimizin en güzel ifadesi olan İstiklal Marşımızı bize armağan eden Milli şairimiz ve Burdur Milletvekilimiz Mehmet Akif Ersoy'u saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. İstiklal Marşı, Türk Milletinin, yurt ve bayrak sevgisinden, özgür ve bağımsız yaşama tutkusundan ödün vermeden, haksızlıklara karşı dimdik ayakta durarak yeniden var oluşunun, Milli birlik ve bütünlüğümüzün simgesi olmuştur. Mehmet Akif Ersoy ise, benzersiz bir kahramanlık ve vatanseverlik destanı olan İstiklal Marşımızla milletimizin gönlünde taht kurmuştur. Milletleri millet yapan ve onları tarih içinde yücelten değerler vardır. Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy'da Türk milletinin en büyük değerlerinden biridir. Mehmet Akif Ersoy, edebiyatçı ve düşünce adamı kimliği, vatanseverliği, ilkeli, ölçülü, mütevazı hayatı ve milletimizin hislerine tercüman olan mısralarıyla hepimizin gönlünde müstesna bir yer edinmiştir.
Bu duygu ve düşüncelerle, Türk Milletinin duygularını yansıtan İstiklal Marşımızın Milli Marş olarak kabul edilişinin yıldönümünde, başta Ulu Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını ve değerli şair Mehmet Akif Ersoy'u saygıyla anıyor, minnet ve şükran hislerimle Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Okunma Sayısı: 3582
resim
Bucak Ticaret ve Sanayi Odası © | Tüm Hakları Saklıdır | 2017