MAYIS AYINDA BURDUR ‘UN İHRACATI 29 MİLYON 536 BİN 900 DOLARA ULAŞARAK %140,6 ARTTI

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)’nin, mayıs ayı ihracat rakamlarını açıklamasının ardından; Burdur, mayıs ayı içerisinde ihracatını yüzde %140,6 oranında artırdı. Konuyla ilgili açıklama yapan Bucak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Yalçın Meçikoğlu, “pandeminin zorlu şartlarına rağmen her koşulda üretebilme yeteneğini ve tedarikçi gücünü gösteren İlimiz, mayıs ayı geçici dış ticaret verilerine göre; tarihinin en yüksek aylık ihracatını gerçekleştirerek bu zor günlerde motivasyonları artırdı. İhracattaki bu başarılı performansın sürmesini temenni ediyorum. Sanayicilerimizi, ihracatçılarımızı ve çalışanlarımızı kutluyorum”dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)’nin açıklamalarına göre; serbest bölgelerden yapılan ihracatlar ve işletmesi ilimizde olduğu halde başka illerin vergi dairelerine kayıtlı firmaların yaptığı ihracatlar hariç mayıs ayında en fazla ihracat yaptığımız ilk üç ülke: Çin, ABD ve İsrail; en fazla ihracat yapılan ilk üç sektör : ‘Madencilik Ürünleri’, ‘Çimento, Cam, Savunma ve Havacılık Sanayi’ olarak belirlenmiştir.