BAŞKAN MEÇİKOĞLU “BUCAK SALEBİ”NE COĞRAFİ İŞARET TESCİL BELGESİ ALINDIĞINI AÇIKLADI.
Bucak Ticaret Ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Yalçın Meçikoğlu, Salebin merkezi olan Bucak'ta, Toros Dağlarının yüksek kesimlerinden özenle toplanan yabani orkide bitkisinin yumrularından elde edilen salep için Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alındığını açıkladı.
Bucak Kaymakamlığı, Bucak Belediye Başkanlığı, Bucak Ticaret ve Sanayi Odası, Bucak İlçe Tarım Orman Müdürlüğü işbirliği ile hazırlanan Coğrafi işaret (mahreç) için Türk Patent ve Marka Kurumuna başvurusu yapılan “Bucak Salebi”nin Coğrafi işaret Tescil Belgesi alındı.
Başkan Meçikoğlu; Salep soğuk kış günlerin vazgeçilmez içeceği olup, kış aylarında bizleri grip ve bazı hastalıklardan korurken, yaz aylarının sıcağının dayanılmaz dönemlerinde dondurma katkısı olarak kullanılarak, dondurmaya kıvam ve lezzet veriyor. Ülkemizin dört bir yanından toplanan salepler Toros dağlarının yüksek rakımlı alanlarında yetişiyor, işlendikten sonra iç ve dış piyasaya sürülüyor. Cumhurbaşkanımızın gazetecilere “Bu Bucak salebi, çarşı Pazar değil. Biliyorsunuz Türkiye’nin en iyi salebi Burdur Bucak’ta çıkar” söylemiyle Bucak salebi ününe ün katmış oldu. Bizler de “Bucak Salebi”nin coğrafi işaret tescil belgesini almasından büyük mutluluk duyduk." dedi.