Coğrafi Konumu

COĞRAFİ KONUMU 
Bucak,Burdur İli'ne bağlı bir ilçedir.Kuzeyinde Ağlasun ve Çeltikçi ilçeleri,kuzeybatı ve batısında Burdur Merkez İlçesi,batısında Kemer İlçesi ,güneyinde Antalya İli,doğusunda Isparta İli ile çevrilidir.İlçemizin yüzölçümü 14-36 kilometrekaredir.
İlçe merkezimiz,Burdur,Antalya,Isparta üçgeni içinde iyi bir konumdadır.Burdur'a 44-km, Isparta'ya 70 km, Antalya'ya 75 km uzaklıktadır. Aynı zamanda demiryoluna 40 dakika,hava ve deniz yoluna 1 saat uzaklıktadır, Bucak İlçesi 37-38 kuzey paralelleriyle 30-31 doğu meridyenleri arasındadır. İlçemizin rakımı 850 m.,ortalama yüksekliği 1200m.dir. En yüksek noktası 2336 m.ile Katrancık(Kestel)Dağı'nın Kulübe(Şişli)Tepesi'dir. Antalya-Burdur Karayolu ilçemiz içinden geçmektedir.Ayrıca 1995 yılında hizmete açılan Antalya-Isparta (Dereboğazı)Karayolu da ilçemizden geçmektedir.(35 km yakınından) Isparta'dan doğup Bucak'tan geçen Aksu Nehri önemli bir akarsudur. Aksu üzerinde Karacaören ve Kargı barajları vardır.Kestel Gölü kurutulmuştur,baraj göllerinden başka gölümüz yoktur.
İlçemizde bulunan Türk dönemi tarihi eserleri:
1-İncirhanı:Selçuklu Sultanı ll.Keyhüsrev zamanında yapılmıştır.Bucak İlçesi merkezine 7 km. uzaklıktadır.
2-Susuzhanı:Susuz Köyündedir.ll.Keyhüsrev zamanında yapılmıştır.
3-Kuyular ve sarnıçlar:İlçemiz yakınlarında Selçuklular'dan kalma Çift Kuyusu,Uzun Kuyu vardır.Hacı Ömer Sarnıcı da tarihi bir eserdir.
4-Çeşmeler:Üçpmar,Kocakavak Pınarı,İncepınar,İncirhanı Pınarı tarihi çeşmelerimizdir.
Bucak'ta bulunan mesire yerleri,görülmeye değer mekanlar:
1-Karacaören Barajı ve Kargı Barajı çevresi:İlçe merkezimize 40 km. uzaklıktadır.Baraj göllerinin çevresi mesire için çok uygundur.
2-Ergenli Gür:Bucak-Karacaören yolu üzerindedir.
3-Kovalı Pınarı:Bucak-Çamlık yolu üzerindedir.
4-Kremna:Çamlık Köyündedir.Çevresi mesire için uygundur.
5-Sazak:Bucak-Taşyayla yolu üzerindedir.
6-Katran Dağı:İlçe merkezi yakınlarındadır.Piknik için uygundur.
7-Kumar Yaylası:İlçe merkezi yakınlarındadır.Piknik için uygundur.
8-İncirhanı:Tarihi İncirhanı çevresi piknik için uygundur.
9-üçgöze:İncirdere Köyü'ndedir.Piknik için uygundur.
10-Başgöze:Kuşbaba Köyü'ndedir.Önemli bir mesire yeridir.
ll-ÇamlaraltırAntalya-Burdur Karayolu üzerindedir.önemli bir dinlenme yeridir.
12-Seferyitiği Mağarası:İncirhanı'nın 1OO m kuzeyindedir.Küçük bir girişi vardır.Mağaranın içinin Burdur Müzesi yetkililerince resmi çekilmiştir. Islah edilip turizme kazandırılması gerekmektedir.Mağara,sarkıt ve dikitleriyle İnsuyu Mağarası'na benzer.
13-Pmarbaşı:Kestel Köyü'ndedir.Pınarbaşı'nda su kaynakları,alabalık havuzları bulunmaktadır.Suyuyla,havasıyla,kır lokantasıyla ve piknik alanıyla çok güzel bir mesire yeridir, ilçe içinden ve dışından pek çok kişi Pınarbaşı'na dinlenmek amacıyla gelir.

Bucak Ticaret ve Sanayi Odası © | Tüm Hakları Saklıdır | 2017