Başkan'ın Özgeçmişi


 

HASAN YALÇIN MEÇİKOĞLU
BUCAK TİCARET VE SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI

1967 Bucak doğumlu olan Hasan Yalçın Meçikoğlu neredeyse 1966 yılında kurulan oda ile yaşıttır. Eğitimini Bucak’ ta yapan başkan, eğitime devam etmek yerine küçük yaşlardan itibaren ailesinin de etkisiyle ticaret ve sanayinin içinde yer almıştır. Aile olarak 3. nesil tüccar ve sanayici olan Meçikoğlu, bugüne kadar değişik sektörlerde faaliyetlerde bulunmuştur.
Dedesi ile karoser sanayisinde başlayan ve 1940’lı yıllara dayanan üretim, geçmişlerinde tuğla imalatı, otomobil ,kamyon ve lastik bayiliği, yedek parça ticareti, otobüs işletmeciliği, akaryakıt istasyonu, mermer fabrikası, ocak işletmeciliği ve otelcilik gibi değişik sektörlerde faaliyette bulunmuştur. Üçüncü nesil olarak, aile şirketi her geçen gün büyüyen bir şekilde ticaret hayatını sürdürmektedir.
3 dönem Bucak Belediyesi Meclis üyeliği yapan Meçikoğlu,1999 yılında Bucak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kuruluna seçilmiş, Başta Bucak Organize Sanayi Bölgesi (BOSB)Yönetim Kurulu üyeliği olmak üzere,birçok alanda toplumun hizmetinde olmuştur.2005 yılında Bucak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen ve halen bu görevini yürütmekte olan Hasan Yalçın Meçikoğlu; çevresinde tasarrufçu ve tedbirli yapısı, renkli kişiliği ve usta tüccarlığı ile tanınan birisidir. Toplumun her kesimi ile sıcak ilişkiler ve diyalog kurabilen,el attığı her alanda iş bitirici ve netice alıcı sonuçlar çıkarabilen Meçikoğlu, oturduğu koltukların milletin adına emanet olduğunu ,sahip olunan gücün toplumun gücü olduğunu ve toplum adına kullanılması gerektiğini her platformda yaşatan ve uygulayan birisidir.
Halen Bucak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı, Bucak Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinin yanında,
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND)'nin iştiraki olan TOBB UND Lojistik Yatırım A.Ş'nin Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulunmaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Bucak Ticaret ve Sanayi Odası © | Tüm Hakları Saklıdır | 2017