Haber Yazıları


22

BAŞKAN MEÇİKOĞLU’NDAN 24 TEMMUZ BASIN BAYRAMI MESAJI

Bucak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Yalçın Meçikoğlu, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Meçikoğlu mesajında; "24 Temmuz 1908 tarihinde Türk basınında sansürün kaldırılması, 'Gazeteciler ve Basın Bayramı' olarak her yıl 24 Temmuz`da kutlanmaktadır. Bu tarihte gazeteler ilk kez sansürsüz olarak yayınlanmaya başlamış ve sansür, ağır suçlardan biri sayılmıştır.  Halkımıza doğru haber alma imkânı sağlayan ve düşüncelerini başkaları ile paylaşmasına aracı olan basın kuruluşları, önemli bir toplumsal görev icra etmektedir. Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, haber ve bilgi akışını sağlamak adına günün her anında yılmadan, gece gündüz, sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde, hangi şartlarda olursa olsun görevini başarıyla yerine getiren basın çalışanlarımızın, fikir işçilerimizin basın bayramını bir kez daha kutluyor, bu yolda emek veren tüm basın çalışanlarımıza başarılar diliyorum.”

Okunma Sayısı: 531
resim
Bucak Ticaret ve Sanayi Odası © | Tüm Hakları Saklıdır | 2017