TİCARET BAKANLIĞI KOOPERATİFLERİN DESTEKLENINESİ PROGRAMI (KOOP-DES) SÜRE UZATIMI DUYURUSU

T.C.Burdur Valiliği Burdur Ticaret İl Müdürlüğü tarafından Odamıza intikal eden Konu: KOOP-DES Duyurusu, İlgi : Ticaret Bakanlığı, Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü' nün 23.08.2023 tarihli ve 88374725 sayılı yazısında;

Kooperatif ve üst kuruluşlarının üretim ve istihdama katkısı olacak yatırım projelerinin

desteklenmesi, faaliyetlerinde etkinlik ve verimliliğin sağlanması, teknoloji ve yeni üretim tekniklerinden yararlanmalarına katkıda bulunulması ve bireysel tasarrufların uygun kooperatif girişimcilik modelleri ile ekonomiye kazandırılması amacıyla Bakanlığımızca Kooperatiflerin Desteklenmesi Programı (KOOP-DES) hazırlanmıştır.

İlgi c’ kayıtlı Bakanlığımız yazısı ile Program kapsamında ortaklarının çoğunluğu kadınlardan

oluşan ve kadın emeğini değerlendirme amacı güden kooperatiflere finansman desteği sağlanacak olup başvurular ekteki Başvuru Duyurusu çerçevesinde 12 Temmuz 2023 – 14 Ağustos 2023 tarihleri arasında Ticaret İl Müdürlüklerine yapılacak başvuruların “Bakanlık Makamının 14/08/2023 tarihli Onayı ile 2023 yılı 06/02/2023 tarihinde meydana gelen depremlerden olumsuz etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya illeri ile Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde başvuru tarihi 31 Ekim 2023 tarihine kadar uzatılmış olup; Bakanlık Makamının 22/08/2023 tarihli Onayı ile söz konusu iller dışında kalan diğer tüm il ve ilçelerde de başvuru süresinin 15 Eylül 2023 tarihine kadar uzatıldığı” bildirilmiştir.

Bu kapsamda söz konusu programa ilişkin gerekli açıklamalara www.koopdes.ticaret.gov.tr adresinden ulaşılabilmektedir.

Saygılarımızla.