IPARD II DÖNEMİ 13.BAŞVURU ÇAĞRI İLANI
ON ÜÇÜNCÜ BAŞVURU ÇAĞRI İLANI
Bu Program Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilmektedir.
AB IPARD hibe fonlarının dağıtımında yetkili olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, Tarımsal işletmelerin fiziki varlıklarına yönelik yatırımlar ile tarım ve balıkçılık ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması tedbirlerinden; 5.000 Euro ile 3.000.000 Euro uygun harcama tutarına sahip, ilgili sektörlerdeki yatırımlar, proje karşılığı %50 ile %80 oranlarında değişen hibelerle desteklenecektir. Faydalanıcılara uygun harcamalar karşılığında sağlanacak olan mali desteğin kaynağı, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanından oluşturulan IPARD Programı Fonu’dur. Bu destek “Kamu Katkısı” olarak adlandırılmaktadır. Bu kamu katkısı, program çerçevesinde gerçekleşmiş yatırımlar için GERİ ÖDEMESİZ olarak kullandırılacaktır.
Başvurular 18.09.2023 tarihi saat 09:00’dan itibaren yatırımın uygulanacağı ilde bulunan TKDK İl Koordinatörlüklerinde kabul edilmeye başlanacaktır. Online Proje Başvuru Sistemi 10.10.2023 tarihi saat 21:00’da kapatılacaktır. Başvuruların son teslim tarihi 12.10.2023, saat 18:00’dir.
Son teslim tarihinden sonra yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, bu ilanda yer alan tüm hususları değiştirme hakkını saklı tutar.
Kamuoyuna ilanen duyurulur.