NEFES KREDİSİ YENİDEN BAŞLIYOR
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Nefes Kredisi 1 Haziran 2021 itibariyle yeniden başlıyor. Başvurular; odamızdan alınacak faaliyet belgesi ile Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank, İş Bankası, Garanti Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, Akbank, Denizbank, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım Bankası’ndan yapılabilecek. Kredi Garanti Fonu da (KGF) Hazine desteğiyle kredilere kefil olacak.
TOBB Başkanımız Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu “Tüm kaynaklarımızı seferber ediyoruz” diyerek, TOBB ve Oda/Borsalar olarak tüm kaynaklarımızı aktardığımız Nefes Kredisi 1 Haziran’da başlıyor. “TOBB ve 365 Oda ve Borsa olarak, Nefes Kredisi ile tüm kaynaklarımızı üyelerimizin emrine veriyoruz. Finansman ihtiyacına cevap verebilmek adına TOBB Nefes Kredisi’ni yeniden hayata geçiriyoruz. Cirosu 10 milyon TL’nin altında olan ve 2020 yılı cirosunda 2019 yılına göre %25 ciro kaybı yaşamış olan firmalar 1 Haziran Salı gününden itibaren üye oldukları Oda ve Borsalardan alacakları üyelik belgesi ile banka şubelerine başvurabilecekler. Projeye bankaların yoğun katılımı nedeniyle memnun olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, “Sağ olsun bankalarımız da bu projeye destek veriyor. Üyelerimiz, 10 bankanın Türkiye’nin her yerindeki şubelerinden kredi kullanabilecek. TOBB Nefes Kredisi’nin faizi yıllık yüzde 17,50 olacak. Ciroya göre azami 200 bin lira kredi kullanılabilecek. 6 aylık ödemesiz dönem şu an işletmelerimiz için en önemli husus. 6 ay boyunca ne anapara ne faiz ödemesi olmayacak. İnşallah o zamana aşılamanın da devreye girmesi ile işler normale dönecek, işletmelerimiz normal hayatlarına geri dönecekler. Bu kredi paketi için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlarımız Lütfi Elvan, Mehmet Muş, Oda/Borsalarımız ve Bankalarımıza teşekkür ediyorum”. İfadelerini kullandı.
Bucak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Yalçın Meçikoğlu da yaptığı açıklamada; “Üyelerimiz adına yapmış olduğumuz talepler doğrulusunda TOBB ve KGF iş birliği ve Odamızın desteği ile verilecek Nefes Kredisi’nde işletmelerimize Hayırlı olmasını temenni ederim”.dedi.